vorige
volgende

DEEL 4 "Deusjevoo Backstage Tour" - TV-decor Penthouse Mark & Dorine - Telenovelle Lisa VTM

In deel vier van onze "Deusjevoo Backstage Tour" verwelkomen Mark & Dorine je in hun modern ingerichte loft. De ouders van Jonas & Gert kozen voor de kennis van een interieurarchitect om hun woonplaats vorm te geven. Strak is hier hét woord om deze ruimte te beschrijven. 

Afstandelijk en kil, net zoals de relatie

In deel 1 van onze tour hebben we jou verteld dat de diverse ruimtes een reflectie moesten zijn van de personages die er huishouden. En dat is in deze luxueuze penthouse niet anders. Welk gevoel krijg je als je de ruimte binnenstapt? Voelt het vreemd en misschien zelfs unheimlich aan? Zou het een weerspiegeling zijn van de relatie van Mark & Dorine?

De materiaalkeuze is er eentje voor durvers! Extravagant (misschien zelfs net een beetje té) was hier the way to go. De relatie tussen de 2 personages is net als hun interieur koud en kil, onvriendelijk. Mark's creativiteit komt hier en daar wel piepen door de juiste plaatsing van grafisch werk en beeldhouwkunst. 

Een raampartij waar je niet naast kan kijken

Valt je nog iets op aan de ruimte? Juist ja, de gigantische raampartij! Het creatieve team vond de simulatie van daglicht in de sets héél belangrijk en daar is dit raam het absolute summum van. Bovendien vormen ze samen met de grote rode balken een optisch verband tussen deze ruimte, het reclamebureau én de loft. Deze 3 locaties kan je terugvinden in hetzelfde gebouw.

Designer Katrien: "Deze set geeft me altijd een beetje een vreemd gevoel, alsof je er niet helemaal welkom bent. De wanden zijn bekleedt met patronen gebaseerd op dierenhuiden en vragen heel veel aandacht. Maar dat was precies wat we wilden bereiken: dit is geen interieur waar wij ons in thuis voelen, het moet net wat afstand creëren voor de kijker." 

Leuke weetjes over dit decor

  • Het gigantisch raam (7 meter breed & 5 meter hoog) mocht niet reflecteren. Daarom hebben onze vakmensen de diverse ruiten met de hand, jawel je leest het goed, geschilderd. Dat verdient toch een applausje?!
  • Mooie vloer he? Wist je dat we deze volledig met de hand geverfd hebben? De camera's moeten kunnen rollen in een TV-studio dus de ondergrond moet mooi vlak zijn. Dit kan je enkel bereiken met een geschilderde vloer.  
  • Ook hier hebben we gekozen voor hoogwaardig én heel speciaal behang: vals hagedissenleer én namaak koeienvel. Je kan het zo gek niet bedenken of het hangt in dit penthouse.

Ook op zoek naar een decorbouwer met meer als 20 jaar ervaring? Katrien staat jou graag te woord!

BRAINSTORM OVER JOUW DECOR MET KATRIEN

 

 

Klantenstoef

TV-decors - De Mensen/VTM - Telenovelle Lisa - Penthouse Mark & Dorine

van deMensen

SBS
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.