vorige
volgende

DEEL 3 "Deusjevoo Backstage Tour" - TV-decor Loft Jonas - Telenovelle Lisa

Ben je klaar voor deel 3 van onze Telenovelle Lisa (VTM) "Deusjevoo Backstage Tour"? Stap binnen in de loft van Jonas & Mikhel. Deze creatieve zielen leven en werken in een ruimte die volledig in lijn ligt met hun creatieve, chaotische persoonlijkheden. Benieuwd naar hoe we dit TV-decor hebben omgetoverd naar de bachelor woonplaats van deze kerels?

Creatieve zielen in een nog creatievere loft

De loft van Jonas en huisgenoot Mikhel situeert zich in het pand dat eigendom is van Jonas' ouders én waar je dus ook het reclamebureau, het brouwhuis, kan terugvinden. Als je de loft binnenkomt, merk je onmiddellijk dat hier 2 creatieve duizendpoten leven. En uiteraard hoort daar een ook geheel eigen stijl bij. Denk dan bijvoorbeeld aan de mooie zwart-wit foto-afdrukken aan de wanden rondom het bureau. Deze zijn van de hand van niemand minder dan fotograaf Mikhel zelf.

Katrien: "Het leuke was om de ruimte te creëren op basis van een low-budget DIY ingesteldheid: 2 jonge creatievelingen die hun huis 'eigen' willen maken, zonder er té veel over na te denken, een plan op te stellen of zich aan bepaalde regels te houden. Dit resulteerde in hele leuke, eclectische moodboardbeelden."

Het keukeneiland, dé creatieve hotspot van de loft

Heb je ook opgemerkt dat het kookeiland een zeer belangrijke rol speelt in het leven van de jongens? Want ze zeggen wel eens dat de keuken het hart is van een woning. En dat is hier zeker niet anders. Hier voeren ze belangrijke gesprekken, werken en koken ze, ... Dit onderdeel van de ruimte moest dus ook heel prominent in beeld zijn.

Om die reden kreeg het eiland een felbegeerde plaats aan één van de grote ramen. Hierdoor valt het daglicht perfect binnen en belicht het dit oh zo belangrijk eiland. Maar er is nog een reden! Deze grote ramen vormen, naast de rode balken, een extra continue visuele link met de andere ruimtes uit het brouwhuis-pand. En aangezien dit eiland zo vaak in beeld komt, was dit nog een reden te meer om het daar dan ook te plaatsen. Slim he?!

Leuke weetjes over dit decor

  • We zijn heel creatief omgesprongen met een doodgewone kabelgoot. Heb je het rekje in de keuken al eens goed bekeken?
  • De groene kast, die dienst doet als scheidingswand tussen het bureau en de zitruimte, werd volledig door ons op maat ontworpen en gebouwd.
  • Het bordje aan de rode balk bovenaan is een topvondst van de rekwisiteur!
  • In een loft horen zwarte schuifdeuren met veel glas, maar deze deuren vormen dankzij de reflectie van het glas én het geluid van het rol- en sluitsysteem natuurlijk een uitdaging voor de opnames van een serie. Dankzij een speciale folie en dempers hebben we ervoor gezorgd dat deze - nu stille - deuren nog steeds even mooi zijn maar hun reflectie volledig verloren hebben.

Ook op zoek naar een decorbouwer met meer als 20 jaar ervaring? Katrien staat jou graag te woord!

BRAINSTORM OVER JOUW DECOR MET KATRIEN

Klantenstoef

TV-decors - De Mensen/VTM - Telenovelle Lisa - Loft Jonas

van deMensen

SBS
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.