vorige
volgende

Het rad van fortuin returns!

Voor de nieuwe Belgische editie van Het Rad van Fortuin, Het Rad sloegen we samen met Painting with Light de handen in elkaar. Het programma van SBS wordt de hele zomerperiode dagelijks uitgezonden op VIER volgens de beproefde en populaire formule.

Tijdens het programma moeten de deelnemers puzzels oplossen waarmee ze dan cash en prijzen kunnen winnen. In het midden van alle actie prijkt een gigantisch draaiwiel van drie meter doorsnede waaraan de deelnemers moeten draaien tijdens het spel om cash of prijzen te bepalen. 

Met een vleugje nostalgie

Voor deze creatie werkte we nauw samen met onze Genkse C-Mine buur Painting with Light. Deusjevoo voor het ontwerp en de installatie van het decor. Painting with Light, de Belgische specialist in visual design en lichttechnologie, ontwikkelde en installeerde een spectaculair licht en video design.

In slechts zes weken tijd ontwikkelden onze teams een totaal nieuw creatief concept met levendige en kleurrijke setting, inclusief een omvangrijke hoeveelheid ingebouwde en op maat gemaakte LED verlichtingselementen.

Ook de belichting van het Rad zelf en de audio controle werd volledig herontworpen. Sommige esthetische aspecten verwijzen nog naar het klassieke stijlboek van het Rad van Fortuin, dat ondertussen werd aangepast sedert de lancering in 1975 in America. 

Een paradepaardje

Het Rad van Fortuin gaat al even mee in België, maar dit is het eerste seizoen geproduceerd door SBS. De producenten wilden een frisse en onderscheidende look, elegant en stijlvol maar toch met een huiselijke toets. Painting with Light koos voor een meer theatrale benadering door het creëren van sets die op zichzelf staan, maar toch samen een coherent geheel vormen en huiselijke gezelligheid uitstralen. Als onderdeel van het decor is er een lang inkompad langs de ene kant van de studio. Langs de zijkant zijn er tafeltjes met stoelen voor het publiek opgesteld die uitkijken op het enorme LED puzzelbord en het Rad, die fungeert als visueel focuspunt.  

 

Een TV-decor dat van het scherm spat? Dan heb je een goede partner nodig. Schrijf ons, bel ons of mail ons met jouw verhaal.

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy