vorige
volgende

Inrichting loges voor Familie

Ontwerp

Bij de verhuis van alle sets & cast van familie, hoort natuurlijk ook de verhuis van alle loges, kledij, attributen, …

De initiële vraag: kunnen jullie nog een kast ontwerpen die leuk is, niet te duur en niet te veel plek inneemt. Geen gewone kast natuurlijk, maar een kast die zowel kan dienen om een badkamer & bureau in in te richten, eigen kleding en kledij van het personage in op te bergen, …

Daarnaast was het natuurlijk ook belangrijk dat de ruimtes er leuk uitzagen. Het materiaal van de kast lag vanaf het begin vast, omdat dit een materiaal is waar we bij Deusjevoo veel & graag mee werken en wat niet te veel afwerking vraagt (moet bv niet gelakt worden zoals MDF, heeft al een eigen looks).

De materiaalkeuze was ook afhankelijk van de hoeveelheid, want vergis je niet, het gaat hier om 22 loges, in totaal goed voor zo’n 170 m² of maar liefst 500 m³ !

We startten op basis van een eyecatcher behang en zochten telkens een toffe kleur erbij. Daarna werd er meubilair gekozen. We gingen bij de uitwerking tot in de puntjes: elk plantje, lampje, kader & kussentje werd zorgvuldig gekozen per look om één geheel te vormen in de ruimte.

De acteurs hebben hier geen eigen loge maar schuiven door. Ze hebben dus ook niet elk 1 look gekozen maar hebben de drie looks als geheel goedgekeurd. Dat zat meteen goed!

In de loges worden de acties in de studio’s beneden ook nauwgezet opgevolgd:  Tv in elke loge waarmee ze de opnames beneden kunnen volgen.

Kledingrekken

Daarna werd ons gevraagd om kledingrekken voor de kostuum stockage te ontwikkelen en produceren in dezelfde stijl als de kasten van de loges. We gingen opnieuw voor een eenvoudig ontwerp in hetzelfde plaatmateriaal. In totaal zetten we maar liefst 100 lopende meter aan op maat gemaakte rekken neer!

Opbouw

De opbouw van de loges & kledingrekken was een heuse beproeving voor ons team: ze hebben op een zeer nauwe ruimte met elkaar moeten samenwerken! Ook de lift was pas in werking nadat we alle platen al handmatig naar boven gedragen hadden… Daarbij was ook elke loge gespiegeld, wat voor een extra moeilijkheidsgraad zorgde omdat we rekening moesten houden met toevoer van water, elektriciteit, … Maar dit was allemaal geen probleem voor ons topteam!

Wil je ook een origineel en smaakvol tv-decor? Neem dan zeker contact met ons op!
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy