vorige
volgende

De nieuwe Foodbar

Vandaag nemen we je mee achter de schermen van de nieuwe Foodbar. Want na een kortsluiting in de koelkast brak er een heuse brand uit in de Foodbar. Dit was geen toeval, want hoe erg we alles ook draaiden en keerden, de oude Foodbar paste – ondanks de 2400 m² plaats - gewoonweg niet meer in de nieuwe studio’s bij AED. Terwijl de scenaristen de oude Foodbar ‘wegschreven’, startte team Deusjevoo samen met de productie aan het ontwerp van de nieuwe Foodbar.

En laat dit nu toevallig ook de set zijn waar we bij Deusjevoo het meest trots op zijn. Niet alleen omdat het een echt pareltje geworden is, maar omdat dit ook ons allereerst fictiedecor is. De start van vele!

 

Ontwerptraject

Er komt heel wat kijken bij het ontwerp van een fictiedecor. Zo moet je rekening houden met de verhaallijn, met de referentie van de zogezegde locatie van het pand in het script,… En natuurlijk ook met de beeldreferenties die de productie, en dan voornamelijk de hoofdrekwisiteur, in gedachten hebben.

Realisatie

Nadat het ontwerp goedgekeurd werd, maakten we ook allerlei stalen om aan te tonen hoe we de vloeren & wanden zouden uitwerken. De baksteenwanden werden volledig handgeschilderd, met als kers op de taart de artisanale muurschildering van schilder Frank de Wit!
Nadat alles in ons atelier netjes werd voorbereid & opgebouwd, waren we klaar om de set een definitieve plek te geven in de studio.

Wil je ook een origineel en smaakvol tv-decor? Neem dan zeker contact met ons op!

 Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy