vorige
volgende

Decorbouwers hebben altijd de primeur

Heb je altijd al weten hoe het voelt om in een gevangenis te zitten? Prima, want in deel 4 van onze minisoap 'operatie verhuis' sluiten we je samen met Veronique op in de gevangenis van 'Familie'.

Na een stevig avondje uit met Amélie wordt Veronique wakker en ziet ze Amélie (haar halfzus notabene) vol bloed langs haar liggen. Veronique herinnert haar helaas niets van de avond maar wordt verdacht van moord met voorbedachte rade. Vanaf dat moment vertoeft ze dan ook in het nieuwe tv-decor 'de gevangenis'.

Spanning ten top. Maar hoe ging Deusjevoo concreet aan het werk om deze nieuwe tv-set te ontwerpen? Het ontwerp hiervan was iets complexer dan bij de Foodbar. Daar konden we de set volledig vanaf nul ontwerpen en opbouwen. Bij de gevangenis vertrokken we van 2 zeecontainers aan oud decormateriaal waarbij we de inhoud niet op voorhand kenden. Dit oude decor, dat nog gebruikt werd bij ‘Zone Stad’, werd volledig onder handen genomen door onze decorbouwers. Het decor mocht er, ondanks het gebruik van allerlei nieuwe materialen en de opfrisbeurt, er niet nieuw uitzien. Daarom kozen we een speciaal behang, dat ter plaatse ook niet ‘gepatineerd’ werd. We ‘spoten’ als het ware vlekken op de wanden die ontstaan wanneer er bv gedurende lange tijd gerookt wordt in een bepaalde ruimte.

Wat uiteraard helemaal nieuw was aan deze set, zijn de tralieswanden. Deze werden zo opgebouwd dat ze niet te zwaar werden voor de rest van de houten constructie, maar toch stevig genoeg zodat er ook eens een ‘robbertje’ gevochten kon worden in de gangen. Ook de celdeuren zijn nieuw. Zien er super stevig uit, als echte metalen deuren. Maar eerlijk? Je stampt er zo doorheen.
Deze set is opnieuw het resultaat van een sterk staaltje decoratiewerk van onze vakmannen!

Bekijk de set hier ook in 360°

Wil je ook een origineel en smaakvol tv-decor? Neem dan zeker contact met ons op!

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy