vorige
volgende

De interieurtips van Sofie voor een landschapskantoor met een gewaagde inrichting

Deusjevoo-ontwerper Sofie Derwael mocht aan de slag met de grote, open kantoorruimte van Unleashed. Het resultaat? Een landschapskantoor met ballen dat functionaliteit koppelt aan gebruikscomfort en fun! Wilt u ook zo’n inspirerend landschapskantoor waarin uw medewerkers en klanten zich helemaal thuis voelen? Ontdek dan de vijf interieurtips voor landschapskantoren van Sofie.

Klantenstoef

Vijf interieurtips voor landschapskantoren

van Sofie Derwael

Creëer eigen plekjes
“Bij Deusjevoo doen we graag tegendraads. Daarom is een landschapskantoor bij ons geen grote open ruimte waar geluid vrij spel heeft en bureaus gestructureerd per team opgesteld staan. Want daar wordt niemand warm van. Bovendien gaat het inspirerende effect van zo’n landschapskantoor richting het vriespunt. Als je kiest voor een landschapskantoor, creëer dan afstand en eigen plekjes. Daarvoor hoef je heus geen muren op te trekken. Voor het kantoorinterieur van Unleashed werkten we bijvoorbeeld met houten kaders, heggen en kleurrijke zones. Een dubbele winst, want je deelt je landschapskantoor origineel in én creëert en betere akoestiek.”

Ga voor multifunctionele ruimtes
“In een bedrijf heb je plaatsen nodig waar je eens rustig de koppen bij elkaar kunt steken. Maar als er geen vergadering of brainstorming op de agenda staat, wordt een vergaderlokaal niet gebruikt. En dat is jammer van de ruimte. Zorg daarom voor multifunctionele vergaderruimtes. Bij Unleashed is een van de break-out rooms – de Milky Way – uitgerust met een comfortabele zitbank en een koelkast. Zo kan die ruimte ook gebruikt worden door jonge moeders om tijdens de werkuren in alle rust en privacy melk af te kolven. En de keuken – The Plaza – is niet alleen een plaats om te lunchen, maar ook om presentaties te geven of even te verpozen.”

Denk na over je isolatie
“In heel veel kantoorgebouwen lopen de buizen van de technieken over het verlaagde plafond. Als je dus moeite hebt gedaan om de akoestiek in je landschapskantoor te breken met subtiele en originele interieurobjecten of structuren, dan mag je niet vergeten die buizen extra te isoleren. Want dat zijn akoestische supergeleiders!”

Breng fun in je interieur
“Gewoon is maar gewoon. Waarom zou je het houden bij een doordeweekse kantoorinrichting terwijl je met weinig moeite heel veel fun in je interieur kunt brengen? Het veelkleurige tapijt bij Unleashed is daar een voorbeeld van. Of de whiteboards. Waarom zouden die recht moeten zijn? Dat is zo alledaags. Daarom hangen er in de break-out room de Cloud wolkvormige whiteboards en hebben de whiteboards in de Spotlight de vorm van lichtbundels.”

Begin bij het begin
“Je krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken. En daarom moet je interieurverhaal beginnen in de hal. Klanten die bij je binnenwandelen moeten meteen de vibe voelen die er heerst in je bedrijf. En verlies ook de praktische kant niet uit het oog. Deel je een verdieping met een of meerdere bedrijven? Zorg er dan met een duidelijke en originele signalisatie voor dat bezoekers probleemloos de weg naar jou vinden.”

Vond u deze interieurtips voor een landschapskantoor inspirerend? En wilt u zelf ook voluit gaan voor een landschapskantoor met een originele inrichting? Neem dan gerust contact op met ons.
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy