vorige
volgende

Kantoor - Deusjevoo - Het Labo

Ons “LABO” is een PIMP omdat:

  • Opvallende decorelementen toegevoegd in de ruimte
  • Gekozen voor één duidelijk kleurconcept
  • Geen structurele werken
  • Wanden doen 100% mee in het verhaal
  • Basic materialen (verfstelling) in een andere context gebruikt (vergadertafels)
  • Consequent kleurgebruik (echt álles wat onder 120cm staat is blauw!)
  • Decorbouw 100% uit eigen huis
  • Instant sfeer en beleving
  • Snelle doorlooptijd
  • Low budget

In een bedrijf waar creativiteit tussen de boterhammen gesmeerd wordt, waar 'fun' en 'office' standaard in één adem gezegd worden en waar design vaak een hele originele betekenis krijgt, verwacht je niet anders dan een creatieve werkomgeving. En het blijkt te kloppen: bij Deusjevoo is geen idee te gek om vormgegeven te worden. In hun eigen speelruimte, die ook dienst doet als 'concept office' voor alle klanten, werden drie nieuwe concepten uitgewerkt die werken en vergaderen nóg leuker maken. 

Klantenstoef

Kantoor - Deusjevoo - Het Labo

Creatief experiment van Deusjevoo

Creatief teamwork
Katrien, ontwerper bij Deusjevoo: "We hebben niet lang moeten nadenken over de invulling van de ruimtes: de ideeën stroomden binnen. Foto's werden moodboard-gewijs op de ramen van de keuken gekleefd zodat iedereen zijn zegje kon doen over de nieuwe ruimtes. Dat werkte erg inspirerend maar vooral ook motiverend!"

Leerschool
Omdat ontwerpen vaak ook wat experimenteren inhoudt, hebben we ook gekozen voor een 'LABO', een laboratorium als het ware. Hier komen wat invloeden terug zoals een knipoog naar de tabel van Mendeljev en potten met 'sterk (in ons geval gekleurd) water'. Maar anderzijds hebben we hier ook een akoestisch experiment uitgevoerd. We hebben de ruimte gestript en opnieuw elementen toegevoegd, tot de geluidservaring goed zat. Dit geeft ons ook nieuwe bagage voor projecten bij klanten, die vaak met hetzelfde akoestisch probleem zitten.  

Stille ruimte
Nu we de oefening doen om minder te multitasken en elkaar minder te storen in het landschapskantoor, is het labo ook de ideale stille ruimte. Door het kleurgebruik en de materiaalkeuze werkt de ruimte vrij rustgevend en kan je je hier erg goed concentreren. Maar anderzijds stimuleert de ruimte ook weer creativiteit, met bijvoorbeeld schetspapier aan de lopende meter!

Ben je ook op zoek naar een inspirerende invulling van je kantooromgeving? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy