vorige
volgende

DEEL 6 "Deusjevoo Backstage Tour" - TV-decor Het Excuus - Telenovelle Lisa

In deel 6 van onze Backstage Tour zakken we af naar de kelder van Het Brouwhuis. Welkom in 't Excuus! De geur van koffie & wijn komt je tegemoet wanneer je de binnenstapt in deze ondergrondse bar. Je waant je in een echte speakeasy of prohibition bar: een beetje groezelig, maar vooral uitgesproken uniek mét gezellige hoekjes. Barman én overnemer van dienst is Lars himself! 

Bruin café vs. hipsterbar
Met veel enthousiasme neemt lars deze ondergrondse bar over. Hierdoor herken je een mix van een oudere, statige inrichting en enkele speelse, jeugdige elementen. Het doelpubliek van deze bar bepaalt de look. Zowel de creatieve zielen uit "Het Brouwhuis" als de mannen van de cijfertjes vinden hier hun ding.

Dat deze bar een mix is van een alledaagse bruin café met een vleugje hipster, dat moeten we je niet vertellen. Zo kan je hier overdag terecht voor een koffie met alles erop en eraan (lees: hipsterbar koffie) en na de uren is het tijd voor ontspanning mét een speciale wijn (welkom in de gesofisticeerde bruine kroeg!).

Ondergronds eentje drinken
We kunnen het ons moeilijk herinneren, maar er was een tijd dat we met vrienden verzamelden op café. En iedereen trok daarvoor steevast naar zijn of haar stamcafé. En het zijn net die stamcafés die tijdens onze creatieve brainstorms naar boven kwamen drijven. Zo zijn enkele bestaande Vlaamse café's hét uitgangspunt voor het ontwerp.

We lieten ons vooral leiden door het ondergrondse aspect. Maar bij een gebrek aan daglicht moesten we op zoek gaan naar voldoende sfeerverlichting. Een lichtgevende toog vormt dan ook het centraal punt van gezelgheid en van het café. Missie geslaagd!

Katrien: "Ik vind 't excuus zelf echt héél geslaagd, mede omdat hier heel wat maatwerk aan de orde was waarbij we onze decorbouw-kwaliteiten mee ten toon konden stellen. De toog is een hele mooie combinatie van oud en nieuw. Ook het wandrek voor tijdschriften en de zithoek met de typerende kast is zeer geslaagd. Deze maken van de ruimte één geheel. Ook het ontwerpen van een ruimte die half ondergronds ligt was uitdagend: hoe kan je dit op een goede manier overbrengen? Met het smalle, horizontale raam aan de straat zijn we hier zeker in geslaagd, vind ik."

  

Leuke weetjes over dit decor

  • Boven de piano kan je heel wat leuke kadertjes spotten. Zo ook een klein kadertje met een hond en een kat. De rekwisiteurs waren instant verliefd op dit beeld bij het shoppen dus dit moest en zou een prominente plek in de ruimte krijgen.
  • Eén van de hoeken doet dienst als ruimte voor optredens. Stoelen aan de kant!
  • De grote houten kast etaleert heel wat mooie boeken én diverse flessen drank. Welke soorten kan jij allemaal spotten?
  • Om een knusse sfeer te creëren in de kelderruimte, gebruikten we heel wat verschillende soorten behang. Deze zijn stuk voor stuk luxueus en 'zacht' om aan te raken! 
  • De klassieke toog kan je niet wegdenken uit een café. Wij hebben deze echter gepimpt met prachtige panelen in frost glas met zacht wit licht erachter. Bovendien hebben onze vakmannen de toog voorzien van een subtiel ruitjespatroon. Hoe hebben ze dit gedaan? Dankzij uren schuurwerk én heel wat handenarbeid.

Benieuwd naar alle decors van de telenovelle Lisa? Ontdek ze hier!

Ook op zoek naar een decorbouwer met meer als 20 jaar ervaring? Katrien staat jou graag te woord!

BRAINSTORM OVER JOUW DECOR MET KATRIEN

 

 

Klantenstoef

TV-decors - De Mensen/VTM - Telenovelle Lisa - Het Excuus

van De Mensen

SBS
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy