vorige
volgende

De knalgele kubus

De Marc Sleen Stichting wil een ‘incubator’ zijn, een stimulerende en innovatieve omgeving voor jong striptalent. Een inspirerende omgeving waar recent afgestudeerde stripauteurs de kans krijgen om in stilte aan een eigen project te werken. Maar ook waar ze andere tekenaars ontmoeten en begeleid worden door professionele tekenaars, scenaristen, docenten en uitgevers.

En waar kan dit het best? Dichtbij de sfeer en de fantasiewereld van de Vlaamse grootmeester, Marc Sleen himself.

Op leer bij de leermeester

In het Marc Sleen museum word je helemaal ondergedompeld in de fantasiewereld van de Belgische striptekenaar. Hij staat dan ook niet voor niets in het Guinness Book of Records als meest productieve striptekenaar ter wereld. Dan zijn wij bijzonder fier en trots dat we een opdracht mogen uitvoeren binnen dit concept.

Om jonge kunstenaars een eigen ruimte te bieden, vroeg De Marc Sleen Stichting ons om een afgebakende en prikkelende ruimte te ontwerpen die past binnen het gelijkvloers van hun museum. Een plek waar jonge
kunstenaars live aan hun stripalbum kunnen werken. En bezoekers mee kunnen gluren naar het proces, maar de tekenaars tegelijkertijd ook ongestoord kunnen werken.

Een subtiele knipoog

Zo gezegd, zo gedaan. Ons ontwerpteam ging voor een knalgele kubus, eentje die zowel de bezoeker als tekenaar prikkelt om meer te ontdekken. De kubus werd binnenin ingericht als een compleet uitgeruste werkplek voor de tekenaars. Aan de buitenzijde fungeert de kubus als communicator: kijkgaten, videoschermen en afgewerkte boeken die bezoekers kunnen aankopen.

Daarnaast plaatsten we rondom rond een ‘wafellambrisering’, een fijne knipoog naar het
oeuvre van Sleen en een unieke manier om kennis te maken met zijn werk door de inliggende personages.

“Wat een blikvanger en prachtige verrassing gisteren, toen Johan en ik het Marc
Sleenmuseum binnenkwamen. De gele kubus is zo uitnodigend, en zal zeker aanstekelijk
werken én voor de professionele tekenaars én voor de bezoekers.”

Ruimtes de ruimte geven om zichzelf in de kijker plaatsen, daar worden wij gelukkig van. Heb jij ook een ruimte die wat meer mag prikkelen? Contacteer ons team.

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy