vorige
volgende

Rouwen in een interieur dat je omarmt

De 'speciaalste' sector om een interieur voor te ontwerpen? Dat is voor ons de uitvaartsector. Een interieur dat rust, sereniteit, comfort en troost moet uitstralen. Da's niets alledaags.

Een interieur dat je omarmt

En dat mag je wel heel heel letterlijk nemen. De centrale aula van Dieter Rits heet je welkom, en van daaruit ga je naar de winkel, de groetruimte en de verzorgingsruimtes. Het fungeert als een ontmoetingsplaats en nodigt je uit om samen even stil te staan. De ruimte straalt de nodige soberheid uit, en heeft tegelijk een gezellig & vertrouwd karakter. Het mocht zeker niet kil en koud zijn. 

Een slim & multifunctioneel ontwerp staat centraal

Voor dit project verzorgden we het ontwerp van de ruimte. En daar werd (zoals altijd hé ;-) ) over nagedacht. De centrale ruimte geeft toegang tot drie extra ruimtes en biedt ruimte aan de opstelling van een urne of van een kist.

We toetsten heel wat diverse mogelijkheden af aan het gebruik en doel van de ruimte. Uiteindelijk kozen we voor een U-opstelling. We legden het accent op de centrale ruimte door de richting en vormgeving van de vloertegels die de bezoeker vanaf de deuren naar het midden van de aula leiden

Omdat er centraal zowel kisten als urnes geplaatst worden, werkten we met atypische sokkels die je op verschillende manier kan combineren, in functie van de wensen van de familie.

Het eindresultaat? Een slimme, multifunctionele ruimte, die je liefdevol omarmt in een moeilijke periode.

We gaan dus geen enkele uitdaging uit de weg. Denk je nu "Ha! dan heb je mijn wensen en behoeften nog niet gehoord!"?, daag ons dan uit met jouw project!

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy