vorige
volgende

Creatieve kantoorinrichting Encon

Encon is een onafhankelijk bureau gespecialiseerd in creatieve en vernieuwende oplossingen voor energiebesparingen, hernieuwbare energie en duurzaamheidsprojecten voor industriële bedrijven.

Omwille van haar verdere groei heeft Encon 'Infinity' gebouwd in samenwerking met Mamu architects. Dit bijzondere gebouw is een voorbeeld op vlak van energiezuinigheid en duurzaamheid. Om met dit voorbeeldgebouw mensen te inspireren, heeft Encon van 'Infinity' een experience center gemaakt dat door het brede publiek bezocht kan worden.

Voor de inrichting van het professionele restaurant in het Infinity gebouw klopte Encon dan ook niet voor niets aan bij de creatieve en vernieuwende wondere wereldmakers van Deusjevoo.

Polyvalent restaurant

Een restaurant dient om te eten. Simpel! Encon vindt van niet. Ze wilden het restaurant niet alleen inzetten als lunchruimte, maar ook als polyvalente ruimte voor opleidingen, evenementen of het organiseren van lezingen. De combinatie van deze verschillende mogelijkheden mét een leuke creatieve insteek én in de stijl van het Infinity gebouw van Encon. Dat was de opdracht!

De stijl van het Infinity gebouw is in zekere zin als 'apart' te omschrijven. Van bovenaf heeft het gebouw de vorm van het oneindigheidsteken. Binnenin laat de structuur van het gebouw toe dat je kan blijven wandelen langs de kantoren zonder dat je ooit moet stoppen. Om deze stijl door te trekken in de rest van het interieur was er dan ook een stevig staaltje inlevingsvermogen nodig.

Everything is sustainable

Om het verhaal rond duurzaamheid verder door te trekken naar het interieur kwam het leuke concept “everything is sustainable” uit de bus. Het restaurant is dan ook volledig opgebouwd uit gerecycleerde en eerlijke materialen.

De ruimte is opgedeeld in gezellige en flexibele ruimtes waar je kan ontspannen, vergaderen of apart in stilte kan zitten. Wil je even een korte meeting houden? Dan kan je op het podium stappen en je in stilte afzonderen. Stoom afblazen met de collega's? Check! In de ruimte werden verschillende amusementsspellen geplaatst.

Meer van dat

Dat dachten ze bij Encon althans. Want omwille van onze gesmaakte aanpak en de kritische blik van onze wondere wereldmakers om de dingen in vraag te blijven stellen, werd de opdracht uiteindelijk nog verder uitgebreid naar de inrichting van het volledige gelijkvloers. Hier werden het onthaal, de meetingrooms en de burelen onder handen genomen. Er werd gestart met een strategische analyse van hoe de medewerkers werkten en hoe de efficiëntie op de werkvloer verhoogd kon worden. Deze analyse gaf de wondere wereldmakers de nodige input om over te gaan naar de effectieve kantoorinrichting.

Zo is de buitenschil van het gelijkvloers voorzien van rustige en afgesloten bureaus waar je terecht kan voor concentratiewerk. Daarnaast heb je een centraal binnenplein met groen, waar alles van ‘lawaai’ is. Hier kan je dus buiten de bureauruimte bellen of gezellig keuvelen met een collega.

De centrale eyecatcher is het groene gangpad, ook wel de 'Infinity loop' genoemd, dat dezelfde vorm van het gebouw volgt.

 

Ben jij ook op zoek naar een creatieve, maar tegelijk ook strategische inrichting van je kantoor? Contacteer de wondere wereldmakers van Deusjevoo en verhoog de efficiëntie in je organisatie.

RSZ
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy