vorige
volgende

Van slimme werkplekken tot een ballenbad

Het Limburgse agency Yappa kwam midden 2018 bij Deusjevoo terecht met een eerder bijzondere vraag: "Kunnen jullie ons helpen met een nieuw pand te zoeken?". Want gezien de forse groei van Yappa de voorbije jaren zochten de yappanezen naar een nieuw onderkomen.

Een opdracht à la carte voor onze wondere wereldmakers. We nemen je graag doorheen deze wondere reis!

Strategisch voortraject

"Huh, de samenwerking met Yappa begon dus al voor er een pand was?" Exact! Een perfecte timing, zo noemen wij het liever. Want aangezien Yappa op korte tijd enorm uitbreidde en nog wil uitbreiden naar de toekomst, was dit voor onze wondere wereldmakers het perfecte moment om te starten. Te beginnen met een grondige analyse van de behoeften waaraan het nieuwe kantoor moest voldoen.

Op basis van deze informatie kregen de wondere wereldmakers van Deusjevoo voldoende inzicht in welke ruimtes er beschikbaar moesten zijn. Niet alleen slimme werkplekken waar je in focus kan werken, maar ook ruimtes om samen te werken, samen te komen en te ontspannen. Work hard, work harder vertaalt Yappa dan ook graag naar "Work smart, play hard"!

Na deze analyse ging onze creatieve bende aan de slag met de vertaalslag naar vierkante meters. Voor het Yappa van nu, maar ook rekening houdend met het Yappa van binnen 5 jaar. We denken namelijk graag vooruit ...

Aan de hand van deze informatie gingen we samen met Yappa op zoek naar een nieuw kantoor.

Eurekaaaaa

Verschillende locaties werden bezocht en een tweede keer bezocht, maar uiteindelijk toch te licht bevonden. Of nét niet die X-factor hadden. Gelukkig zijn onze wondere wereldmakers echte doorzetters ;-).

Eureka! In de praktijk was de reis niet eens zo spectaculair want Yappa ging van de A van Alken naar de B van Bilzen. Yoeri Severy, zaakvoerder van Yappa, getuigt over het Eureka moment: "Hier in Bilzen kwam alles voor ons eigenlijk ineens samen. Een plek met veel ruimte, liefst parking voor de deur, een terras, een tuin en een goede bereikbaarheid. Is dat dan een gelukkig toeval?"

In tweede versnelling

Eenmaal de administratie achter de rug was en Yappa z'n intrek in het kantoor in Bilzen nam, was het voor onze creatieve bende het moment om naar de tweede versnelling te schakelen. Alle verzamelde informatie uit het strategische voortraject mocht nu omgezet worden in effectieve werkplekken, vergaderruimtes of ruimtes om te ontspannen. De ambitie van Yappa was alvast duidelijk: de slimste en leukste werkplek van Limburg maken.

Uiteindelijk namen we zo goed als het volledige gebouw onder handen, enkel de toiletten bleven gespaard van onze creatieve bende. Het resultaat zijn onder andere zeven meetingrooms met ieder een eigen thema. Zo is er onder meer een ballenbad aanwezig én een boomhut waarin de ruimte je uitdaagt om creatief te zijn.

Maar we gingen nog net dat extra stapje verder. Zo zijn de werkplekken niet alleen akoestisch ingericht, maar ook met voldoende focus op focus. Focus op focus?! Correct! Iedere werkplek werd uitgerust met een rode lamp. Brandt deze lamp? Dan wil de collega in kwestie even niet gestoord worden in zijn of haar focus moment.

Of wat dacht je van de eetruimte? Hier hangt aan het plafond een 3-luik met quotes, kleine verhalen, inside jokes, nerd of tech mopjes. Net dat tikkeltje X-factor om je tijdens de middag even te laten glimlachen.

Klantenstoef

Yoeri Severy, zaakvoerder Yappa

"Onze nieuwe thuis staat eigenlijk helemaal waar wij als Yappa voor staan. Vlak georganiseerd, met veel licht en positiviteit. Verrassend, slim functioneel en met kantjes die je doen glimlachen. Je mag er zelfs een statement van onze ambitie voor de toekomst in zien.

“Work smart, play hard” zeggen we over onze way of work. Vanaf nu zeggen we dat ook over onze place to work."

 

Wil jij ook een kantoorinrichting waar je slim kan werken? Nodig onze wondere wereldmakers eens uit voor een koffie of twee. Want wij nemen echt de tijd om te luisteren naar de noden.

Ik wil contact opnemen

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy