vorige
volgende

Schitteren tegen de sterren op (in een Deusjevoo-decor)

Na zes succesvolle seizoenen was het tv-decor van het populaire programma ‘Tegen de sterren op’ toe aan een nieuwe look. En dus schreef productiehuis Dedsit een wedstrijd uit voor creatieve decorbouwers. Bij Deusjevoo voelden we ons meteen aangesproken. We diepten uit onze creativiteitskoffer een rol originaliteit op, lieten onze vindingrijkheid de vrije loop en creëerden, euh, tegen de sterren op. Het resultaat? Een glamoureus, edgy en modern tv-decor!

Klantenstoef

TV-Decor - VTM - Tegen De Sterren Op (remake)

TV-Decor - VTM - Tegen De Sterren Op (remake) Katrien Rypers van Dedsit

Katrien Rypers, producer: “Ons tv-decor voelde voor de kijkers en de acteurs heel vertrouwd aan, maar je moet op tijd vernieuwen. Zo hou je de zaken origineel. Tijd voor een remake dus! We gingen het programma inhoudelijk veranderen en meer inspelen op de actualiteit. Ons oude decor paste minder bij dat nieuwe concept. Dus schreven we een wedstrijd uit.”

Frontprojectiedoek en sfeerschepping
“We kozen vooral voor Deusjevoo omdat zij met een ontwerp kwamen met een frontprojectiedoek. Op dat doek konden we de vooraf opgenomen filmpjes in het groot projecteren. Vorig jaar toonden we die filmpjes op schermen die op strategische plaatsen in de zaal waren opgesteld. Dankzij het idee van Deusjevoo starten die filmpjes nu in het decor en vormt alles een mooi, hedendaags geheel. Bovendien had Deusjevoo veel aandacht voor lichtlijnen en integreerden ze leds. Dat is een echte meerwaarde bij de sfeerschepping.”

Hoekjes en kantjes
“We wilden bij de remake van ons decor ver wegblijven van de klassieke look-and-feel van een theater en meer speelruimte creëren. Het moest allemaal hipper en hedendaagser. En daar is Deusjevoo in geslaagd. Het is een decor met hoekjes en kantjes geworden. Zonder een traditionele ‘het publiek kijkt enkel en alleen naar het podium voor zich’-opstelling. Integendeel. Er kan op elk moment overal iets gebeuren. En dat vinden het publiek én de acteurs erg leuk. Voor hen heeft het decor voor een nieuwe boost gezorgd.”

Budgettaire contouren
“Deusjevoo is een hele communicatieve decorbouwer. Dries, mijn contactpersoon, was altijd bereikbaar. Bovendien denken ze bij Deusjevoo heel oplossingsgericht en zijn ze zich bewust van de budgettaire contouren. Ze zoeken naar oplossingen die passen binnen het budget, al is dat vaak een uitdaging.”

Tijd voor een geslaagde remake van uw tv-decor? Neem dan zeker contact met ons op!

Foto's door Elke Briers
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy