vorige
volgende

Fruitsnacks plukt de vruchten van nieuwe kantoorinrichting

In hartje Haspengouw tussen de fruitbomen vind je het spiksplinternieuwe kantoor van Fruitsnacks. Een familiebedrijf dat gekend is als dé leverancier van fruit op het werk. Een nieuw en vooral groter kantoor was noodzakelijk wegens snelle groei.

Er waren nieuwe vergaderfaciliteiten, meer ruimte om klanten en leveranciers te ontvangen en extra werkplekken. Maar er miste nog een gezellig interieur dat het verhaal, de energie, de dynamiek en het familiale karakter van het team uitstraalt. En laat dat nu net onze specialiteit zijn.

Een goed begin is het halve werk

Alvorens wij aan de slag gingen, schoten onze collega’s van Upspace uit de startblokken. Tijdens een verkennend voortraject werd het grondplan van de architect zo zorgvuldig mogelijk geoptimaliseerd. In die mate zelfs dat aan elke Fruitsnacks-medewerker werd gevraagd waaraan het nieuwe kantoor moest voldoen. De perfecte basis voor ons om het nieuwe interieur te ontwerpen én realiseren.

Appelen en peren

We zorgden voor een duidelijk contrast tussen enerzijds de frisse, lichtrijke kantoren waar focus en concentratie centraal staan. En anderzijds de iets donkerdere, meer knussere vergaderplekken en koffiecorners. We verbonden ze met elkaar door een zéér praktische circulatiezone waarbij alle lange gangen voor meer dan 50% bestaan uit opbergruimte, lockers, archiefkasten, een zone voor printers en economaat. Dit allemaal werd netjes weggewerkt in de meterslange kasten die met hun organische vormgeving over het plafond doorlopen.

Terug naar de essentie

Als je kantoor midden tussen de fruitbomen ligt, moet je niet binnen niet veel groen meer toevoegen. Er werd bewust gekozen om te werken met kunstplanten, zodat het onderhoud tot een minimum beperkt bleef. Maar vooral de grote muurvullende prints doen je eraan denken waarover het bij Fruitsnacks gaat. Macro- en panoramafoto’s wisselen elkaar af. Van de eerste prille bloemknop tot een appelplantage klaar voor de oogst laten ons zien dat dit dé essentie is. Fruit kweken, oogsten en uiteindelijk leveren op het werk.

Een stukje geschiedenis

Een leuk wist-je-datje: in de trappenhal staat een authentieke houten ladder, voor de print van een hoogstam appelboom. De rieten mand hangt ook klaar en nodigt uit om meteen te beginnen plukken. Deze ladder werd al héél vroeg in het nieuwbouwproces op die plek voorzien. Nog vóór het dak en de trap geplaatst werden. Er was geen enkele andere manier om de ladder er in één stuk in te krijgen achteraf.

Wil je ook de vruchten plukken van een nieuwe kantoorinrichting? 

Contacteer ons 

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy