vorige
volgende

DEEL 2 "Deusjevoo Backstage Tour" - TV-decor Keetal - Telenovelle Lisa

In deel 2 van de "Deusjevoo Backstage Tour" verhuizen we naar een verdieping lager in het huis van Lisa. Voel je welkom in De Keetal! Suzanne, Lisa's mama, ontvangt je in haar tapasbar. Schuif aan voor heel wat avonturen in deze gezellige bar!

Gewaagde designkeuzes

Voor de inrichting van de tapasbar, inclusief bar en keuken, lieten we ons leiden door bepaalde straffe stijlkenmerken. Elementen die niet per sé bij elkaar passen maar die het karakter van mama Suzanne, een heuse collectionneuse, perfect omkaderen. De regisseur was gelukkig helemaal mee met onze gewaagde designkeuzes. Denk dan aan de typisch franse gele klapdeuren, de romeinse bogen met flamingo-behang én de scheidingswand in antiek goud. Heel speciaal maar samen vormen ze een gezellig en uniek geheel.

Katrien: "De Keetal ligt in het verlengde van het huis van Lisa & haar mama, maar hier mochten we iets extremer gaan. De buitenlocatie bepaalde de indeling van het pand, het karakter van de uitbaatster en uiteraard het type horeca. Ik heb enorm genoten van het creëren van diverse eyecatchers, iets wat in een interieur not done is, maar in een publieke ruimte dan weer wel kan."

Spanje op zijn Vlaams

Suzanne heeft de naam "Keetal" heel bewust gekozen voor haar tapasbar. Als je het Spaanse "Que tal" op zijn Vlaams en misschien ook nog met een Limburgs accent zou uitspreken. Wat krijg je dan? Juist ja! Keetal!

Dat Suzanne geen echte huismus is, dat wisten we al langer. Zo vertoeft ze regelmatig op verschillende plekken op onze aardbol. En dan kan ze het natuurlijk niet laten om enkele leuke souvenirs mee te nemen. Deze vinden dan hun eindbestemming in haar bar. En al die hebbedingetjes samen, dat lijkt dan ook nog eens te werken. Onze tip: don't try this at home.

Wie aan Spanje denkt, die denkt aan zalige cocktails in de zon. Een terras kon én mocht dus niet ontbreken aan de Keetal. We verklappen je graag een geheim uit onze trukendoos: deze locatie is echt! Ja hoor, die kan jij gewoon in het echt bezoeken. (al verklappen we niet waar deze ligt) En dankzij enkele slimme trucjes in het decor lijkt het alsof dit terras ook een onderdeel van het decor zou kunnen geweest zijn. Maar dat is het dus niet! 

Leuke weetjes over dit decor

  • Boven de toog hangt een rek met glazen. Dit befaamde rek hebben we wat hoger moeten hangen omdat de actrice die Lisa's mama speelt redelijk groot is. Maar haar dochters, die wat kleiner zijn, moeten ook aan dit rek kunnen. Een staaltje meetwerk van formaat!
  • De punten voor extra gezelligheid kunnen we toeschrijven aan het speciale behang. Wist je trouwens dat we in eerste instantie een ander behang hadden gekozen maar we dit niet konden krijgen doordat Frankrijk zijn grenzen had gesloten omwille van de lockdown?
  • De origami vogeltjes boven één van de tafels zijn handgevouwen voor dit decor!
  • De klapdeurtjes kregen extra zorg: niet te hard, niet te zacht.

Benieuwd naar alle decors van de telenovelle Lisa? Ontdek ze hier!

Ook op zoek naar een decorbouwer met meer als 20 jaar ervaring? Katrien staat jou graag te woord!

BRAINSTORM OVER JOUW DECOR MET KATRIEN

 

Klantenstoef

TV-decors - De Mensen/VTM - Telenovelle Lisa - Keetal

van De Mensen

SBS
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy