vorige
volgende

DEEL 1 "Deusjevoo Backstage Tour" - TV-decor "Het huis van Lisa" - Telenovelle Lisa

Sinds eind januari pronkt de gloednieuwe telenovelle Lisa (VTM) op jouw scherm. In deel 1 van onze eigen "Deusjevoo Backstage Tour" nemen we jou mee naar het kloppende hart van de serie, het huis van Lisa. Ontwerpster Katrien creëerde enkele knusse leefruimtes voor dit uniek decor.

Een decor dat aanvoelt als een thuis

De designopdracht voor het huis van Lisa was simpel: ontwerp voor dit huis diverse ruimtes die de karakters van de personages van Lisa en haar moeder weerspiegelen. Maar zoals in elke familie is er hier ook een buitenbeentje: stiefzus Katja. Zonder dat je haar gezien hebt, merk je dit ook heel duidelijk aan het ontwerp van haar kamer.

Het resultaat? Een zachte, eigenwijze en eclectische inrichting waarbij elk puzzelstukje perfect past in de grotere puzzel. Het gebruik van houten plafonds en grote openingen geven je het gevoel dat we gestart zijn van het idee van een woning uit de jaren 60 om voor deze dames een echte warme thuis te maken. Wanneer er bovendien licht valt door de glaspartijen in de gangdeuren, is dit gevoel helemaal compleet. Heb je trouwens ook gemerkt dat de open keuken een heel unieke stijl heeft? De zitkamer met aangrenzende leeshoek is dan weer zacht, liefdevol én huiselijk. Net zoals de familie zelf! 

Katrien: "Het was leuk om in de huid van deze personages te kruipen, een logische indeling voor hun appartement te bedenken en daar dan materialen, kleuren, meubilair, ... aan te koppelen. Over elk detail in deze set hebben Tineke (co-rekwisiteur) en ik nagedacht. Het is fijn om te zien dat dit goed werkt: de verborgen hoekjes, de lichtinval door de ramen, ..."

Leuke weetjes over dit decor

  • Lisa's mama is nogal een verzamelaar. Ze gaat vaak op reis en neemt van overal wel iets mee. Veel van deze spullen krijgen een plek in huis. Maar als haar dochters kritisch protesteren, verhuizen deze spullen naar haar zaak "De Keetal" op de benedenverdieping. Het omgekeerde sluiten we natuurlijk ook niet uit. Zo heeft een kleurrijk vogeltje uit De Keetal haar weg gevonden naar de slaapkamer van Lisa.
  • Katja, de zus van Lisa, is qua karakter volledig Lisa's tegenpool. Zo is haar kamer gekenmerkt door de kleuren rood, zwart en wit. Dit vormt een enorm contrast met de kamer van Lisa, die eerder een dromerig en creatief type is. Sprookjesachtig wolkenbehang én zachte kleuren geven haar kamer karakter.
  • Toevallig een mandje gespot in de woonkamer? Woont er nu een kat bij Lisa en Katja, of verbeeld je je dat maar? 
  • Merk je dat er 3 dames in dit huis wonen? De vrouwelijke toets komt duidelijk naar voor door de pastelkleurige details, zachte materialen en de vele foto's, kunst én boeken.

Benieuwd naar de andere decors van de telenovelle Lisa? Hou dan zeker onze website in het oog want elke week nemen wij jou mee in ander decor. Spannend he?!

Benieuwd naar alle decors van de telenovelle Lisa? Ontdek ze hier!

Ook op zoek naar een decorbouwer met meer als 20 jaar ervaring? Katrien staat jou graag te woord!

Brainstorm over jouw decor met Katrien

 

 

Klantenstoef

TV-decors - De Mensen/VTM - Telenovelle Lisa - Het huis van Lisa

van De Mensen

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy