vorige
volgende

DEEL 5 "Deusjevoo Backstage Tour" - TV-decor Het Brouwhuis - Telenovelle Lisa

Het reclamebureau "Het Brouwhuis" kan je niet wegdenken uit de telenovelle Lisa (VTM). In het creatieve hart van dit bureau komen de zotste reclamecampagnes tot leven. Terwijl Gert & Dorine zich focussen op de zakelijke kant van het verhaal, draaien de creatieve brains van Jonas & Mark hier volop overuren. Maar hoe tover je een doodnormale set om naar een echt bruisend reclamebureau? Designer Katrien neemt je mee achter de schermen.

Het kloppend creatief hart van de serie

Het Brouwhuis is één van de belangrijkste sets van de telenovelle. En als we het aantal vierkante meters tellen valt dit ook wel echt op! Maar liefst 320 m² studioruimte neemt dit kolossaal decor in. We spreken dan over: een inkom mét lift, een landschapskantoor, 4 privékantoren, een binnenkoer, een economaat, ... Geen "kleintje" dus! 

Katrien: "Net zoals in de andere sets mochten we onze creativiteit hier meer dan botvieren - en dat zie je. Er zitten veel verschillende stijlen in dit decor - het landschapskantoor, de inkom, de persoonlijke kantoren van de zaakvoerders, ... Met elk een eigen, tot in detail uitgewerkte stijl. Persoonlijk ben ik enorm fan van het setje aan de inkombalie: het blauw gestreepte behang, de zebra en de zacht roze Recor-meubeltjes."

Twee zones met elk hun eigen aanpak

De "buitenzone" van deze set moest een quasi exacte kopie zijn van de diverse elementen van de echte buitenlocatie in Vilvoorde. Denk dan aan gekaleide bakstenen, grote ramen met hun eigen specifieke onderverdeling, rode stalen draagbalken, een betonnen boordsteen, een kasseien vloer, witte crepi, klassieke deuren, ... De slimme copy cat kwam hier in designer Katrien naar boven. Dankzij enkele slimme trucjes geeft zij jou het gevoel dat de echte buitenlocatie en de set één geheel vormen.

De binneninrichting stond hier uiteraard helemaal vrij van. En laat kantoorinrichtingen nu net toevallig één van onze specialiteiten zijn.... Wie een bezoekje aan onze eigen Deusjevoo-kantoren brengt, die ontdekt een geweldige testplek voor onze creativiteit. We moesten dus niet lang brainstormen over de creatieve invulling van dit marketingbureau. Zo hebben we de bureaus geïnstalleerd op stellingen. Dat maakt het fris, flexibel en creatief. Enne... heb je deze al niet eens eerder gespot?

 

Leuke weetjes over dit decor

  • Het gebruik van de rode balken en de grote stalen ramen geven aan dat dit hetzelfde gebouw is als de loft van Jonas én het penthouse van Mark & Dorine.
  • De balie van het reclamebureau is met zijn specifieke vorm volledig op maat gemaakt voor deze ruimte.
  • Een serre als vergaderzaal? Uiteraard past dat voor een creatief bureau. Maar wat dan met privacy, en meer nog, reflectie? Een gordijn aan de binnenzijde biedt een oplossing voor de twee.
  • Onze vakmannen hebben zich ook voor dit decor van hun beste kant laten zien. Het lijstje van schilderwerken is eindeloos maar je kan o.a. hun vakmanschap ontdekken in de handgeschilderde kasseien op de vloer, handgeschilderde betonnen gevels én ter plaatse gestucte crepi! 

Benieuwd naar alle decors van de telenovelle Lisa? Ontdek ze hier!

Ook op zoek naar een decorbouwer met meer als 20 jaar ervaring? Katrien staat jou graag te woord!

BRAINSTORM OVER JOUW DECOR MET KATRIEN

 

 

 

Klantenstoef

TV-decors - De Mensen/VTM - Telenovelle Lisa - Het Brouwhuis

van De Mensen

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy