vorige
volgende

Expo Tim Walker

 

Van 22 augustus 2020 t.e.m. 3 januari 2021 aan de C-mine in Genk bezoek je de tentoonstelling ‘Wonderful Things’ van de wereldberoemde fotograaf Tim Walker. Deusjevoo mocht meewerken aan dit wonderful project. We verzorgden de ruwbouw van de verschillende ruimtes in de expo, van de wanden tot de lichtbak-plafonds.

 

© Foto's Renaat Nijs

 

Tim Who?

Tim Walker was amper 25 jaar en toen werd al zijn eerste modeshoot gepubliceerd in het magazine Vogue. Hij wordt ook wereldwijd geroemd voor zijn extravagante en romantische stijl.

‘Wonderful Things’ is een ode aan de uitzonderlijke bijdrage door Tim Walker aan de fotografiewereld de afgelopen 25 jaar. De tentoonstelling in C-mine is de eerste locatie in de wereldtournee van de expo en is ook geïnspireerd op de collectie van het Victoria and Albert Museum in London.

Het ontwerp van de tentoonstelling op C-mine gebeurt door Jo Klaps, een regionale scenograaf, geïnspireerd op Heath’s spectaculaire design. Zo wordt een deel van de tentoonstelling voorgesteld in een strakke, witte ruimte. Het grootste deel van de tentoonstelling is dan weer donker, met rijke texturen, kleuren en geluiden. In een andere ruimte wanen bezoekers zich in een majestueus landhuis. Dat alles maakt van Tim Walker: Wonderful Things een uitzonderlijke bezoekerservaring, of je zijn werk kent of niet.

Wonderful Deusjevoo Things

Ondanks dat er tijdens de opbouw een hittegolf was en we werkten in niet-geklimatiseerde ruimtes, hebben we zeker heel wat Wonderful Deusjevoo Things achtergelaten in dit project.

Onder andere in de ‘chapel of nudes’, waar de wanden moesten aanvoelen en lijken op echte ‘huid’. Of in de V&A objects room waar onze schrijnwerkers een knap staaltje vakwerk hebben achtergelaten. Dit allemaal met de expo in Londen in het achterhoofd. 

Ook op zoek naar iemand die jouw decorontwerp tot leven brengt? Daag ons uit!

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy