vorige
volgende

Het Erfgoedkabinet

Een project dat moet opvallen? Dat klinkt als muziek in de oren voor Deusjevoo. Voor de tentoonstelling van Erfgoed Haspengouw gingen onze creatieve hersencellen in overdrive. Met een opvallend resultaat, want het mocht opvallen hé ;-)

Atypisch project

Ook bij Deusjevoo krijgen we af en toe nog een atypisch project in de brievenbus. De tentoonstelling van Erfgoed Haspengouw was er zo eentje. 

De tentoonstelling bestaat uit 3 autonome delen. Elk deel van de tentoonstelling op zich diende op te vallen & interactie uit te lokken. Bovendien moest de opbouw volledig in DIY modus zijn. Waarom? De opbouw van dit decor wordt grotendeels door vrijwilligers gedaan & daarnaast kan het decor ook uitgeleend worden aan verenigingen. Alles moest dus 'dummy proof' zijn en vervangbaar want tussen het op- en afbreken door kan er al eens iets verloren gaan, toch?

Overtuigen met blij design

Alles is erfgoed. Maar hoe toon je dat? Welke objecten wil een bezoeker bekijken? En hoe maak je dit tot een interessant, educatief en actueel geheel? Heel wat vragen. Maar wel een project waarin we al onze creativiteit konden tentoonstellen, see what we did there? ;-).

We overdonderden de klant met een wauw-ontwerp. Ze waren meteen verkocht. Al was het ontwerp niet wat ze verwacht hadden of durfden dromen. Maar het beantwoordde wel 200% aan de briefing. En laat het nu net die frisse benadering en out of the box - ness zijn die hen overtuigde tijdens de pitch!

De heerlijke frambozenrode kleur valt op, gelukkig ook nog eens de huisstijlkleur van Erfgoed Haspengouw. Door de mannetjes en hun hebben en houden volledig onder te dompelen in deze kleur, krijgen ze hun museale en opvallende identiteit. Het hoofd van het mannetje is tevens ook nog eens het logo van Erfgoed Haspengouw. Huisstijl included? Check!

De opbouw van de modules nodigt uit om te ontdekken om in interactie te gaan met de mannetjes. Dubbel check! Want een decor dat alleen maar opvalt gaat zijn nut voorbij.

 

Een tentoonstelling die mag opvallen, maar ook het grotere educatieve vertelt? Dan MOET je ons gewoon contacteren

SBS
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy