vorige
volgende

Scenografie voor Museum44

Carte blanche

Dat klinkt als museum-muziek in onze ontwerpers-oren. Met die vrijheid + de inhoudelijke krijtlijnen van de organisatie, werkten we het visuele concept voor Museum44 volledig uit. We bedachten een beleving en een bijhorende sfeer die dit belangrijke verhaal op een uitermate krachtige manier vertellen. Met de ideale bezoekerservaring voorop; want het museum moet een breed publiek (vooral ook de jeugd!) aanspreken.

Groot drama, klein dorp

Na de moord op Gaston Merckx, zoon van een Duitsgezinde boerenfamilie, vonden in de kleine Hagelandse gemeentes Meensel en Kiezegem vergeldingsacties plaats op 1 en 11 augustus 1944, die tot op heden hun sporen nalaten. Er werden meer dan 90 inwoners van Meensel en Kiezegem opgepakt, waarvan 70 gedeporteerd werden naar een concentratiekamp. Deze gruwelijke gebeurtenissen laten er vandaag nog steeds hun sporen na, en deze zijn duidelijk voelbaar in het museum.

Herinneringseducatie

Kritische geesten ontwikkelen: dat is de missie van het Museum44! Want ook vandaag is er nog steeds oorlog in de wereld. Het is een mooi initiatief van meerdere betrokkenen die zich persoonlijk engageerden om een herhaling van de geschiedenis te voorkomen.

Totaalplaatje

We begeleidden en ontzorgden de opdrachtgevers op alle mogelijke vlakken. We ontfermden ons over het concept, de materiaalkeuzes, de looplijnen en de grafische elementen. It's all in the details, nietwaar?

 “Tijdens het openingsweekend mochten we al meer dan 750 bezoekers verwelkomen”, aldus Marc Cauwbergs, gedelegeerd bestuurder van Museum44. “We zijn blij dat dit project zoveel bijval krijgt, dat toont niet alleen aan dat er een groot draagvlak is, maar is een goede start voor onze verdere werking”.

 "Bedankt, jullie zijn geweldig", kregen we ook van de organisatie te horen. En daar zijn we best wel trots op.

Geschiedenis vertalen naar een hedendaagse ervaring? Of een experience neerzetten in de vorm van een tentoonstelling? Je weet wat te doen: Contacteer ons!

TVL
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy