vorige
volgende

Out of the box denken voor een box in box decor

 

Een doos in een doos in een doos. Ken je dat principe? Laat dat nu net de insteek zijn voor het out of the box én experimenteel ontwerp van de set van Experimensen.

 

De wetenschap bekijken met humor

Hoe verklaar je dat koppels op elkaar gaan lijken? Hebben mannen met een snor een evolutionair voordeel? Cabaretier Stefano Keizers brengt in het gloednieuwe panelprogramma Experimensen (op NPO3) elke week wetenschappelijk nieuws. Hij staat stil bij feiten, studies en onderzoeken, en legt ze onder een vergrootglas van absurditeit en verbazing. Experimensen draait om verbazing. Voor een keer wordt de wetenschap niet bekeken met een veiligheidsbril, maar met een stevige dosis humor.

 

Dus, een set in een set?

De vraag van de klant was heel "eenvoudig": een transparante set waarin we kunnen spelen met een on- en off-screen gevoel en mét een warm karakter. Iets dat niet alledaags is, en dat schreeuwt om een creatieve insteek. Dat is ons gewoon op het lijf geschreven! 

 

Met veel passie en goesting kropen onze designers achter hun tekentafel. Ze toverden een experimenteel en ongewoon decor tevoorschijn. Eentje waarvan je denkt: "ja man, daar is over nagedacht!".

 

En wat met videomapping in een set?

Videomapping in combinatie met een decor is meestal een absolute no go. Echter was de studiobox van Experimensen zo groot dat we dit toch mogelijk konden maken. En geef toe, het resultaat mag er zeker en vast zijn. En dat vond het productiehuis ook. 

 

Ook eens out of the box brainstormen in de Deusjevoo-box? Kom bij ons langs voor een ongewoon decor dat de aandacht trekt van de kijker. 

 


Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy