vorige
volgende

Een decor dat iedereen beroemd maakt...

Iedereen Beroemd is niet zomaar een musical, het is de vertaling van de welbekende film van Dominique Deruddere. (die trouwens een nominatie kreeg voor de Oscar van beste niet-Engelstalige film) Dus je kan je al voorstellen dat de druk hoog lag bij onze Wondere Wereldmakers.

HOE WERKT ZO'N DECOR VOOR EEN MUSICAL?

Bekijk het als een LEGO-bouwpakket met een timer naast. Dat is precies de manier waarop een musical decor moet werken. De op- en afbouw gebeurt in enkele seconden dus zijn extra lichte materialen hier the way to go. Bovendien moeten deze materialen toch de nodige stevigheid bieden én helemaal binnen de vooropgestelde look & feel passen. 

 

EEN SERIEUZE UITDAGING

Stel je voor dat je diverse "sets" van een film moet vertalen naar de beperkte ruimte van een podium in een theater... niet simpel hé?! Ons team ontving een concepttekening van het decor en ging onmiddellijk aan de slag met de technische uitwerking van dit idee. En hier kwam heel wat bij kijken!

Welk materiaal is licht genoeg om een snelle change-over te doen? Welke schildertechnieken en slimme compacte bouwmethodes zijn nodig om dit decor tot leven te wekken? Decor is één ding, maar wat dacht je van een een halve auto die plots op de scène moet verschijnen? Of een ronddraaiend deel in het podium?

Een geweldige acteur is cruciaal voor een goede musical. Maar een vlotte wissel van decors zorgt voor een mooie dynamiek in het verhaal en versterkt de acteerprestatie van de acteur of actrice. Presentatie en techniek gaan hier hand in hand en zorgen beiden voor een fantastisch eindresultaat!

 

WAAR ZIT DIE DEUSJEVOO-SPARK?

Onze expertise zat vooral in het slim bouwen van een multifunctioneel én licht decor. Bovendien hebben we in nauw overleg met de regisseur, Frank Van Laecke, nog last minute aanpassingen gedaan. Samen creëerden we een decor waarin elke acteur kon stralen, genieten én de kijkers helemaal kon betoveren. Mission accomplished! 

Iedereen Beroemd is een hit! - Gazet van Antwerpen
De acteurs, de muziek raken elke snaar - Radio 2
Zo goed gemaakt dat het genres overstijgt - Het Nieuwsblad
Heerlijke nineties nostalgie - De Standaard

 

Wil jij ook een verhaal vertalen naar het theater maar weet je niet hoe? Kom bij ons op de koffie en maak kennis met onze Wondere Wereldmakers die nét dat stapje verder gaan voor jou!

 

VTM
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy