vorige
volgende

Zeven tips voor een inspirerende én gezonde inrichting van uw kantoor

Met de inrichting van uw kantoor kunt u werkelijk álle kanten uit, geloof ons. Want als specialist in originele interieurs zijn er bij Deusjevoo al menige kantoorinrichtingen gerealiseerd met een hoog woweffect. Almaar meer bedrijven durven voor de inrichting van hun kantoor te gaan voor het motto ‘alles kan en alles mag’. En dat maakt onze job nu net zo boeiend.

Onze enige absolute voorwaarde binnen al die glamour? Uw medewerkers moeten comfortabel kunnen werken in een aangenaam interieur. Want de juiste kantoorinrichting werkt motiverend, inspirerend en stimulerend en helpt zelfs stress en burn-out te voorkomen. We delen graag zeven insidertips met u voor een gezond en inspirerend kantoor.

Auditief comfort
Als uw medewerkers echt hoofdpijn willen krijgen, gaan ze wel naar een discotheek. Een hele dag moeten werken in een omgeving waar telefoongesprekken, achtergrondgeluiden of conversaties tussen collega’s van de muren en het plafond rollen, is allesbehalve aangenaam en nefast voor de concentratie. Zorg er dus voor dat de akoestiek in uw kantoor helemaal in orde is. Of investeer in een grote lading oordoppen. Meer weten? We schreven een heel artikel over akoestiek op kantoor. 

Geen zittend gat
De hele dag aan een bureau zitten? Dat is zo nineties! Bij Deusjevoo zijn we overtuigd van de meerwaarde van verstelbare en dynamische werkplekken. Installeer dus aanpasbare bureaus, hoge krukken, fietsen en loopbanden zodat uw medewerkers in alle comfort en actief/staand kunnen werken op de momenten dat ze dat willen. En haal ook de stoelen uit de vergaderlokalen. Want rechtstaand vergaderen is beter voor de gezondheid en leidt tot kortere en efficiëntere vergaderingen. Kortom: zittende gatten hebben geen plaats in hedendaagse kantoorinrichtingen.

Ik ben er even niet
Voorzie een ruimte waar uw medewerkers even tot zichzelf kunnen komen. Dat kan een stille ruimte, een lounge of een gezellige lunchplek zijn. Als uw medewerkers een ‘ik ben er even nietje’ kunnen doen, zullen hun creativiteit en productiviteit daarna weer optimaal zijn. Bij Deusjevoo hebben we met ‘Mens stoor me niet’ zelfs een heus spel ontwikkeld om alle factoren die de concentratie van onze medewerkers kunnen verstoren aan banden te leggen. Gelukkig mochten we zaakvoerder Jo wel even storen om zijn visie op dit probleem te horen. 

Googelen maar!

Tijdens de pauzes echt kunnen ontspannen is van onschatbare waarde voor het welbevinden van uw medewerkers. Doe dus zoals bijvoorbeeld Google en zorg voor voldoende entertainment in uw interieur. Investeer in een indoorgolfbaan, kickertafel en PlayStation-room. Of zorg gewoon voor een deftig spel kaarten, een leuk terras of een aangename lunchplek. Een ontspannen en plezante sfeer stimuleert de creativiteit en versterkt de teamgeest. Benut dan ook elke kans om uw medewerkers te entertainen. En beperk u niet tot de lunchpauzes. Richt een feestcomité op, organiseer een afterwork drink, bitterballen Friday of ‘dit is een feestje zonder reden’-feestje.

Breng uw kantoor tot leven
Behalve bij de firma DRACULA nv draagt een donkere kantoorinrichting niet bij tot de feestvreugde. Ga daarom voor een inrichting waarbij u daglicht en kleur in uw kantoor brengt. En koop ook enkele bloemen en planten. Want daar fleurt een mens van op.

Hoge funfactor
Lachen is goed voor de gezondheid en de sfeer op kantoor. Heb daarom bij de inrichting van uw kantoor ook aandacht voor de funfactor in het interieur. Integreer subtiele knipogen, ga voor inspirerende slogans, plaats interessante objecten of wees creatief met foto’s of wegwijzers. En integreer zo nu en dan iets nieuws. Zo zorgt u voor een glimlach bij uw medewerkers en creëert u telkens opnieuw een unieke vibe. Maak u geen zorgen dat u misschien te ver gaat in de funfactor. Een werkplek kan meer prikkels verdragen dan een gewoon interieur. Er is altijd net iets meer mogelijk!

Bouw aan uw merk
Toon mij uw kantoorinrichting en ik zeg u wie u bent. Een waarheid als een koe. Tenminste als uw kantoorinrichting klopt met het imago dat u wilt uitstralen. Uw kantoorinrichting is een marketingtool en een 3D-visitekaartje dat uw potentiële klanten onmiddellijk moet vertellen wat u doet en waar u voor staat. Klanten willen almaar meer merkbeleving. En dat is precies wat u hen met een juiste kantoorinrichting kunt geven!

Wilt u ook een kantoorinrichting die goed is voor de gezondheid en inspiratie van uw medewerkers? Neem dan gerust contact met ons op.
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy