vorige
volgende

TV-Decor - VTM - Het Grootste Licht

Het Grootste Licht-presentatoren Gert Verhulst en Ruth Beeckmans geven elke week hun panelleden de absurdste opdrachten met een hoog ‘even in de haren krabben’-gehalte. Een paard beschilderen terwijl je erop rijdt. Een ijstaart in een fles stoppen. Of in een minuut zoveel mogelijk erwten verorberen zonder je tien geboden te gebruiken of groen uit te slaan. Het zijn maar enkele voorbeelden van opdrachten waar Olga, Frieda en andere Svennen en Guga’s zich suf op piekeren.

Hoewel de panelleden een uitgesproken creatief talent hebben, vertrouwden Gert en Ruth de opdracht om een tof en fris decor te bouwen toch liever toe aan de bekwame handen en creatieve geesten van Deusjevoo.

Klantenstoef

TV-Decor - VTM - Het Grootste Licht

Kevin Houben van De Mensen

Sterk in tv-decors
Kevin Houben, regisseur van Het Grootste Licht: “Normaal werken wij bij deMENSEN met een vast team van decorbouwers. Maar VTM wilde het voor dit programma anders aanpakken en vroeg ons om een wedstrijd uit te schrijven. Daarom ging ik op zoek naar drie professionele decorbouwers. Ik had het werk gezien dat Deusjevoo voor andere televisieprogramma’s had geleverd. Dat was bijzonder goed, dus schreef ik hen aan met de vraag om een decor voor Het Grootste Licht te ontwerpen.”

Mooi en praktisch decor
Veel om mee aan de slag te gaan, kreeg Deusjevoo niet van Kevin: “We wisten al heel goed wat we wilden, maar kozen er bewust voor om de decorbouwers volledig vrij te laten en niet over onze verwachtingen te communiceren. We gaven hen alleen de basisinformatie over de format en wat praktische informatie over de invulling van de set. Verder kregen ze carte blanche. We werkten uiteindelijk samen met Deusjevoo omdat zij tijdens de presentatie van hun decor ontzettend enthousiast waren en ondanks hun ervaring en prestaties uit het verleden heel bescheiden bleven. Dat sierde hen. Bovendien merkte ik dat Dries van Deusjevoo helemaal mee was met het televisiematige aspect van een decor. Zo verzekerden wij ons dus van een decor dat esthetisch én werkbaar was.”

From scratch
“Het gebrek aan informatie van onze kant maakte natuurlijk dat Deusjevoo geen decor had ontworpen dat volledig aan onze verwachtingen voldeed. We hadden dus ingecalculeerd dat we opnieuw van scratch af moesten beginnen. Dat was voor hen ook geen enkel probleem. Die flexibele houding was een terugkerend aspect in onze samenwerking. Sommige sterke elementen van hun originele concept, zoals de dakstructuur, hebben we wel behouden. Dat was lichttechnisch en praktisch zeker geen evidente keuze, maar het geeft het decor wel een unieke toets.”

Efficiënte planners
“Deusjevoo is echt sterk in plannen. Andere decorbouwers zijn vaak nog tot net voor de opname aan het timmeren of schilderen. Dat was nu niet het geval. Integendeel. Er was zelfs nog tijd om aanpassingen te doen. Bovendien heeft Deusjevoo ons decor, inclusief die aanpassingen, uitgevoerd binnen het budget. Het is heel fijn om met zo’n partner samen te werken. En de reacties op het resultaat zijn ook unaniem positief. Het format is buitenlands. Ons decor vergelijken met het origineel is dus gemakkelijk. En al zeg ik het zelf: dat van ons is tien keer mooier!”

Wilt u voor uw televisiedecors ook samenwerken met een flexibele partner die weet wat televisie maken allemaal inhoudt? Neem dan gerust contact met ons op.

VTM
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy