vorige
volgende

Studiodecor voor TVL, ATV en TV Oost

Meet de nieuwsdecors van ATV, TVL en TV Oost een fris en monter nieuw jasje aan, in lijn met de nieuwe huisstijl. Dat was kort samengevat de briefing waarmee Business Technology Manager Dries Janssen van de Concentra-groep binnenwandelde in het atelier van Deusjevoo. De extra uitdaging? Het jasje moest ruim zijn en een dynamische verslaggeving als gegoten zitten. Deusjevoo haalde de topcouturier in zichzelf naar boven, nam het meetlint ter hand en sloeg aan het schetsen. Het resultaat? Frisse en praktische decors!

Klantenstoef

TV-Decor - TVL, ATV en TV Oost (studiodecor)

TV-Decor - TVL, ATV en TV Oost (studiodecor) Dries Janssen van Concentra

Dries Janssen: “De nieuwe decors voor ATV, TVL en TV Oost kaderen in ons vernieuwingsproject. We kozen ervoor om tabula rasa te maken en onze huisstijl een volledig nieuwe look-and-feel te geven. Naast onze website en ons logo pakten we daarbij ook alle zenders van onze groep aan: ATV, TVL én TV Oost. Die moesten allemaal dezelfde vibe uitstralen, maar toch een eigen identiteit hebben. Daarom kozen we ervoor om elke zender zijn specifieke kleur te geven: ATV werd blauw, TVL groen en TV Oost rood. Zo creëerden we uniformiteit en herkenbaarheid, maar behielden de zenders hun eigenheid en individuele touch.”

Moderne, multifunctionele decors
De decors moesten aan alle vereisten voldoen om op een dynamische manier nieuws te maken. Dries Janssen: “We wilden een modernisering van ons decor waarbij interviewruimte, videowalls en andere nieuwe technologieën naadloos geïntegreerd werden. Onze hoofdredactie zette een visie op papier over de wijze waarop we nieuws wilden maken. Die visie hebben we in een briefing gegoten die we aan alle betrokken partijen bezorgden. Zo verzekerden we ons van de kortste weg naar het ideale decor. Deusjevoo heeft die briefing perfect naar de realiteit vertaald. We werken al vele jaren met hen samen en ze hebben ons nog nooit ontgoocheld. Ook deze keer kwamen ze weer met een concept dat doel trof!”

Pingpongen voor gevorderden
Dries Janssen: “Soms weet je pas wat je wel of niet wilt, wanneer je het ziet. Deusjevoo triggert je altijd met een voorontwerp dat de zaken visualiseert. Zo kun je gerichter feedback geven. Het gevolg? Je komt sneller tot het resultaat dat je voor ogen hebt. Fijn om met professionals te werken die bedreven zijn in dat pingpongspel!”

Directe communicatie
Ook de communicatievaardigheden van Deusjevoo zorgen voor een meerwaarde. Dries Janssen: “Bij Deusjevoo verschuilen ze zich niet achter een logge structuur en hanteren ze directe communicatielijnen. Je overlegt met één contactpersoon en dat werkt prettig. Bovendien zijn ze altijd bereikbaar. Heb je een vraag? Dan neem je gewoon de telefoon. Heel aangenaam om met zo’n partner samen te werken.”
VTM
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy