vorige
volgende

Tijdelijke installatie voor C-Mine Expeditie

Indrukwekkend en adembenemend. Twee woorden die het artistieke geesteskind Mine Duster van creatieve decorbouwer Deusjevoo en expert in virtuele designs Nascom perfect omschrijven. Het technologische huzarenstukje vormt de ideale afsluiter van C-mine expeditie en trakteert de bezoekers op een hallucinante virtuele douche en een uniek souvenir.

Licht in de duisternis 

Deusjevoo zocht en vond inspiratie in de laatste fase van een werkdag in het leven van een mijnwerker: het douchemoment. Emmanuelle Van Loon, ontwerper bij Deusjevoo: “Een mijnwerker waste letterlijk het zwart van zich af op het einde van zijn werkdag, maar ging ook figuurlijk van donker naar licht. Dat was de insteek voor de Mine Duster, waarvoor we in de uitwerking samenwerkten met Mojuice. In de eerste ruimte legden we via een bestaande lichtkoepel de focus op het daglicht. Daarmee werkten we rond de visuele dimensie van het mijnwerkersbestaan. Door de koepel in een donkere ruimte te integreren, symboliseerden we de pijn aan de ogen van de mijnwerkers door de plotse overgang van donker naar licht.” 

Je wassen met toptechnologie 

In de tweede ruimte – de White Box – nemen de bezoekers een virtuele douche. Emmanuelle: “Bezoekers gaan de interactie aan met de state-of-the-artinstallatie en wassen zich door te bewegen. Dankzij innovatieve technologie zie je de stofdeeltjes van je afvliegen. Wanneer de bezoekers zich dichter naar de uitgang bewegen, worden hun silhouetten almaar lichter en witter. Ze worden dus virtueel properder. Jo Martens en Simon Kempeneers van Nascom hebben fantastisch werk geleverd en maakten van de White Box een echte belevenis.” 

Vereeuwigd in zwart-wit 

De Photo shower sluit de expeditie passend af. Emmanuelle: “Zodra bezoekers uit de White Box komen, kunnen ze een zwart-witfoto van zichzelf nemen. Die foto symboliseert de grauwheid die zo typerend was voor mijnwerkers. Het zwarte stof maakte iedereen gelijk en verwees huidskleuren naar de achtergrond. De foto’s worden met leuke wasknijpers aan de wanden van de laatste ruimte opgehangen. Als tof souvenir krijgt iedereen die dat wil, de foto digitaal toegestuurd.”

Bent u ook op zoek naar een uniek concept voor uw tentoonstelling? Neem dan gerust contact met ons op. 

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy