vorige
volgende

Iconisch quiz decor nu in een Deusjevoo jasje

“Als ze u vragen om het nieuwe Blokken decor te maken, is dat toch een teken van erkenning uit de sector”, Jo vertelde het al in Het Belang van Limburg. Want inderdaad, het nieuwe Blokken decor komt uit Genk, in opdracht van De Mensen.

Never change a winning team

In the end moet het plaatje kloppen. Camera, licht, beeldschermen en decor moeten in evenwicht zijn. Wanneer je dus meer wil van het een, moet je inboeten op het ander. Dat maakt dat de contouren van de vorige studio hetzelfde bleven, maar daar binnen was er alle speelruimte om er ons eigen ding mee te doen.

Ook aan het reeds 30-jarige spelconcept is trouwens niets veranderd. Twee kandidaten beantwoorden vragen, spelen tussendoor Tetris en op het einde speelt één iemand de finale. De kijker zal dus nog steeds dagelijks kunnen thuiskomen bij zijn vertrouwde Blokken.

Gestart met een open blik

Starten deden we met een brainstorm zonder rekening te houden met de bestaande setup. Kwestie van alle mogelijke opties open te houden. Hoe mag dit decor er voor ons uitzien? Waar dromen wij van? Op basis van deze ontwerpschetsen is het decor stapje voor stapje realistisch gemaakt en dus haalbaar voor alle betrokken partijen.

Blokken is een programma waar veel ogen op gericht zijn. Dat wil zeggen dat er ook veel smaken en meningen mee gemoeid zijn. Iets wat zeker voor een extra uitdaging zorgde.

“We zijn enorm blij met het resultaat en kijken er naar uit om dit nieuwe decor vanaf maandag 4 september op het publiek los te laten! Het was een helse rit, maar het eindresultaat wordt door iedereen gesmaakt!”

Klaar voor de komende 3 jaar

Met dit nieuwe Blokken decor leveren we een knap staaltje vakmanschap met een lange levensduur op. De komende 3 jaar zal dit decor op jouw beeldscherm schitteren.

Wat ons nog het meest trots maakt? Onze flexibiliteit en ruimdenkendheid die ervoor zorgden dat het nieuwe decor door alle verschillende partijen gesmaakt en geapprecieerd werd.

Ben jij ook op zoek naar een decor van hoog niveau?

Neem ons mee in jouw project >

Zender: VRT 1, Light design: Never Fear Shadows, Regisseur: Kevin Houben, Producer: Kristel Bruffaerts, Leveranciers: EMG, Phlippo, Vidisquare

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy