vorige
volgende

Even goeie vrienden, van briefing tot oplevering

In opdracht van All3Media (een relatief nieuw productiehuis op de Belgische markt, maar internationaal een grote speler) gingen we aan de slag met een bestaand Zweeds format dat de basis vormde voor Even goeie vrienden. Ontdek alles over hoe we tot het resultaat kwamen.

Een grappige quiz, maar geen “haha”-grappig decor

Toen we de briefing kregen werd er gesproken over een leuke quiz met een hoek af. Laat die hoek af nu net onze specialiteit zijn! Alleen, was “haha”-grappig niet meteen hoe het decor eruit moest zien. Belangrijk dus om de grens tussen de twee op te zoeken.

Het decor moest vooral een speelveld worden met een duidelijke knipoog naar de high shine show van weleer. Een ‘Wie wordt miljonair’ vibe mocht zeker aanwezig zijn.

2 boxen met heel wat noten op hun zang

De deelnemers bestaan uit 2 duo’s die quizzen vanuit 2 cabines. Als je weet dat ze hier wel een tijdje vertoeven, waren er heel wat aandachtspunten om rekening mee te houden:

  • Ze moesten geluidsdicht zijn
  • Ook de verlichting in de box mocht geen lawaai maken
  • Grote glasramen die geen reflectie mochten tonen van de 100-tal lampen
  • De akoestiek in de boxen moest in orde zijn
Verder werden er drukknoppen, schermen en GoPro’s voorzien binnenin de box, en stond dit alles op wielen zodat ze mobiel zijn.
Tenslotte moest het er ook nog eens goed uitzien en passen bij de rest van de set. Heel wat checkboxes die als je het ons vraagt, we een voor een hebben kunnen afvinken.
 

Een scherm op aanvraag

Nog een “kleine” extra: op de achtergrond werd er een videoscherm voorzien dat open en dicht kan schuiven. Geen sinecure voor een scherm van die grootte. Toch slaagden we erin om het netjes weg te werken wanneer het niet gebruikt wordt.

Ben jij nog op zoek naar een partner in crime voor jouw toekomstige decor?

Daag ons uit >

Onze recente partners in crime die we graag bedanken: Painting with Light, Kevin Houben (regie) en natuurlijk VTM en Dpgmedia

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy