vorige
volgende

Van commercieel pand naar huiselijke showroom

Als klein meisje was Annie al terug te vinden tussen de make-up en crèmekes van haar mama. Het was slechts een kwestie van tijd voor ze een succesvol schoonheidssalon uit de grond zou stampen. Zo succesvol zelfs, dat ze onlangs op zoek moest naar een groter pand. Alleen, die panden zijn altijd zo commercieel. En laat dat nu net zijn wat Annie niet is.

Wie EsthetiQ zegt, zegt Annie

Een schoonheidsbehandeling bij Annie, da's thuiskomen. Letterlijk. Tot voor kort was je namelijk altijd welkom op haar privéadres. Een beperking qua beschikbare ruimte, ja. Maar oh zo gezellig en huiselijk! Dé belangrijkste voorwaarde voor de nieuwe showroom en bijhorend salon: de persoonlijkheid behouden in een praktisch en comfortabel kader. Hiervoor maakten we vooral gebruik van echte materialen zoals hout, die meteen voor een warme sfeer zorgen.

Open en afgesloten tegelijk

Hoe open je ook ontvangen wordt door de medewerkers van EsthetiQ, sommige schoonheidsbehandelingen vragen om een aparte ruimte. Van concept tot realisatie werd hier dan ook rekening mee gehouden. Met twee behandelruimtes achter gesloten deuren, voelt de klant zich helemaal op zijn gemak. Toch uitpakken met wat EsthetiQ te bieden heeft zonder in te boeten op comfort? Dan zijn er ook twee half afgesloten ruimtes waardoor het open gevoel overeind blijft.

Om de persoonlijke service die elke klant mag verwachten niet te verliezen, werden er verschillende "klant-kokers" voorzien. Zo creëer je opnieuw die gemoedelijke sfeer waar alles om draait en die het knusse contact alleen maar ten goede komt. Geef toe, dat zag er toch altijd super gezellig uit bij de Pappenheimers!

Bij EsthetiQ  is de klant dé ster in de makeup room. We voegden dan ook een vleugje showbizz toe zoals de spiegels met de bulb lampjes.

Meer dan enkel schoonheidsbehandelingen

Naast een grotere capaciteit om nog meer tevreden klanten te bedienen, moest het nieuwe pand kunnen fungeren om het assortiment van EsthetiQ uit te breiden. Een slimme ruimtelijke indeling zorgt ervoor dat er workshops of lezingen gehouden kunnen worden. Tevreden over de behandeling en de gebruikte producten? Dan vind je deze mooi geëtaleerd terug in de bijhorende winkel.

De grootste uitdaging in het ontwerpen van een showroom is steeds om dit zo praktisch mogelijk te doen, zonder in te boeten op de persoonlijkheid van jouw merk die de showroom moet uitstralen. Een combinatie die we door enkele vernuftige toepassingen wisten te bekomen in het design voor EsthetiQ.

Worstel jij ook met het combineren van een praktische showroom met de uitstraling van jouw bedrijf?

Stap met ons in de ring om eens te sparren

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy