vorige
volgende

Een blauwe loper als rode draad doorheen de showroom

Als je iets wil huren, dan moet je bij Eurorent zijn! Maar als je dan in de showroom bent, moet je het natuurlijk ook nog wel vinden. Om overzicht te brengen in het enorme aanbod pasten we enkele slimme technieken toe en gaven we de showroom in Houthalen een fixe upgrade! De filosofie daarrond ontdek je hieronder.

Klantcontact staat centraal, letterlijk

Niets zo belangrijk als een klant helpen in zijn zoektocht naar het juiste product of de juiste machine. Daarom maakten we van de balie het middelpunt van de belangstelling. Een grote blauwe kubus middenin de showroom, duidelijker kan het echt niet. Zo kijk je er als bezoeker zeker niet langs. We creëerden hiermee een centraal aanspreekpunt, maar de Eurorent-medewerkers verliezen ook jou niet uit het oog. Een twijfelende blik? Er is al hulp onderweg!

Schuin komt tot zijn recht

Als ontwerpers vinden wij de leesbaarheid van een ruimte zeer belangrijk. Nochtans hebben we al snel de gewoonte om rechttoe rechtaan te denken en bestaande wanden te volgen. Maar soms moet je dat doorbreken en is de ruimte eens scheef bekijken een betere optie, zo ook bij de showroom van Eurorent.

Door de flow en de richting van het pand diagonaal te plaatsen, krijg je een veel betere doorstroming die het verhaal van Eurorent duidelijk vertelt. Bovendien zorgt het voor een extra dynamiek. Iets wat ook sterk aanwezig is in het bedrijf.

De diagonale lijnvoering plaatst ook bepaalde producten in de spotlight, waardoor ze meer opvallen en de leesbaarheid significant verbetert. En laat dat nu net iets zijn wat de verkoop of verhuur stimuleert. Een interieur voor een showroom is dan ook meer dan een mooi plaatje. Uiteindelijk moet de klant ook vlot zijn weg naar de kassa vinden.

Verdeel en heers

De in het oog springende balie als centraal punt maakt het mogelijk om de ruimte daarrond op te delen in verschillende "zones". Elke categorie uit het aanbod kreeg zijn eigen plek, wat meteen een duidelijkheid schept.

Daarnaast is er de blauwe loper die als rode draad doorheen de showroom de bezoeker vlotjes door het aanbod loodst. Toch de weg kwijt? Dan vind je de centrale balie nog steeds op een baksteenworp afstand.

Goed materiaal is het halve werk

Of je nu als professional of huis-tuin-en-keukenklusser aan de slag gaat, je wil dat jouw werkmateriaal tegen een stootje kan. Iets wat voor Eurorent een no brainer is. Daarom zorgden we ervoor dat de vernieuwde showroom dit ook uitstraalt. Naast klantcontact en overzicht waren degelijkheid en kwaliteit twee codewoorden voor de nieuwe inrichting. Het geluid van stevige veiligheidsschoenen die de showroom binnenstappen maakt het plaatje echt compleet!

Kan jouw showroom ook een slimme upgrade gebruiken?

Daag ons uit

SBS
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy