C-mine krijgt standenbouwer

In het voorjaar van 2013 hebben wij onze vertrouwde stek op de mijnsite in Houthalen verlaten voor ons splinternieuw pand op C-mine in Genk. Maar onze plannen gaan veel verder dan een gewone verhuis van de ene mijnsite naar de andere. Ons nieuwe, hypermoderne gebouw is een ankerplaats voor Limburgse creatieve bedrijven geworden.

Creatieve site

Ontmoetingsplaats creatief talent

Ons gebouw is een ontmoetingsplaats waar 2D en 3D-designers en creatievelingen van allerlei slag elkaar ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. In principe kunnen klanten alles vinden, wat van ver of dicht bij met communicatie te maken zou kunnen hebben, bij ons onder één dak.
Via C-mine Crib heeft Designhub Limburg en Fablab ook hun stek bij ons gekregen. Het hele complex is een verzameling van ontwerpstudio's, ateliers, workshopruimten en brainstormruimten. Kortom, het is een ontmoetingsplaats voor creatieve geesten.

Onderdeel van C-mine

Daarmee passen we perfect in het reeds bestaande kader van C-mine waar al flink wat creatieve bedrijven gevestigd zijn. Wij zullen zeer duidelijk de connectie zoeken met die overkant van C-mine.  

 

Open
Het nieuwe pand staat op de verwevingszone tussen de oude mijngebouwen en de achterliggende industriezone. Er is veel zorg gegaan naar de vormgeving van het gebouw, dat ontworpen werd door -hoe kan het ook anders- Limburgse ontwerpers: A2O-architecten. Het gebouw wordt ingeplant in veel groen.

Het ligt in een open ruimte waarin we bezoekers, wandelaars en voorbijgangers uitnodigen om te komen binnengluren in onze ateliers. We willen geen blikken doos met traditioneel lichtstraten, maar een gebouw dat zich letterlijk open stelt naar de buitenwereld. Het gebouw bestaat voor de helft uit glas. Iedereen mag en kan zien wat we creëren.

Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy