vorige
volgende

Ontwerp VR-module

Ceci n'est pas un beursstand

Zeg niet zomaar beursstand tegen dit project. Neen, want dit is een Virtual Reality arena die toevallig op een beurs staat. Meer bepaald op de International Association of Amusement Parks and Attractions Expo (IAAPA) in Parijs. Dé toonaangevende conferentie voor de vrijetijdsindustrie.

Klant AlterEyes showde er voor het eerst hun family-friendly ‘DOJO’. Een 'social experience' die je spelenderwijs doet samenwerken, en een gezonde competitie stimuleert. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes waarbij je het in een virtuele chef's kitchen opneemt tegen een ander team tijdens een heuse cook-off. Of een middeleeuws tornooi waarbij je je mannetje (of vrouwtje) staat met pijl en boog. Een concept dat door AlterEyes verkocht wordt aan derden in de entertainmentindustrie.

Niks standaard

Hoe moet dat eruit zien, zo’n VR-arena? Want je ziet er toch niks van, als je die bril draagt? Juist ja. Maar het is net door het originele karakter van deze ‘lekkere hub’ dat het doelpubliek op de locatie aangetrokken wordt om deel te nemen aan deze uiterst entertainende activiteit! En dan wil het oog (zonder bril) ook wat natuurlijk.

Onze rol? Wij werkten de visuele stijl uit voor dit toffe verhaal. Niks standaard, wel alles volledig passend voor het doelpubliek (mama’s en hun kindjes) en de activiteit (VR-spelletjes). Ver weg van alle clichématige associaties die je met andere VR-arena’s maakt; zoals de trieste, zwarte, kale ruimtes.

We mochten de markt echt verrassen! Denk ronde vormen, en fris wit in combinatie met leuke kleuren. De DOJO is een soort ‘soft shell’ omgeving die enerzijds gesloten aanvoelt, om de spelers een veilig en afgebakend gevoel te geven, maar anderzijds ook een transparant karakter heeft, om de omstaanders mee te laten ervaren wat er zich binnenin afspeelt.

En de award gaat naar...

Alter Eyes! Want ze pakten met hun eerste deelname al meteen de prijs voor Best Exhibit Award mee naar huis. Niet slecht hé?! 

Wil je de DOJO eens in actie zien? Check dan hier de aftermovie.
Ons ontmoeten voor een gesprek; virtueel of in realiteit? We zijn altijd meer dan bereid om een spelletje te spelen. Press play!


TVL
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy