Een landschapskantoor geen creatieve werkplek? Guess again!

“Ieder nadeel heb zijn voordeel”, zo sprak de grote voetbalfilosoof Johan Cruijff ooit. En gelijk had hij. Maar wat hij er niet bij vertelde, is dat die redenering ook in de andere richting werkt. Een voordeel heeft vaak ook een nadeel. De openheid van een landschapskantoor creëert bijvoorbeeld een gevoel van ruimte, vrijheid en wij-heid. En dat stellen medewerkers op prijs.

Maar het is ook een kantoorinrichting waarbij lawaai en stoorzenders de feestvreugde – of beter gezegd de arbeidsvreugde – serieus kunnen tackelen. Dat betekent daarom niet dat u een landschapskantoor een rode kaart moet geven en afserveren als creatieve werkplek. Integendeel. Als u enkele eenvoudige spelregels respecteert, is en blijft een landschapskantoor een aangename en stimulerende omgeving om in te werken.

Stoorzenders buitenspel
De grootste stoorzenders in een landschapskantoor? Smartphones en collega’s. Want in een landschapskantoor hoort u natuurlijk de telefoongesprekken van uw enthousiaste collega, en staat diezelfde collega enkele minuten later aan uw bureau om u te updaten of iets te vragen. En hup, daar gaat uw concentratie. De oplossing? Die stoorzenders buitenspel zetten. Want zo blijft uw landschapskantoor een creatieve werkplek. In geen tijd ruzie in de keet, zegt u? Nee hoor, het kan ook op een toffe en ludieke manier.

Een rondje Mens stoor mij niet
Bij Deusjevoo hebben we bijvoorbeeld het bordspel Mens stoor mij niet ontwikkeld om medewerkers te sensibiliseren en het smartphonegebruik drastisch in te perken. Brandt de feestverlichting die we hebben opgehangen? Dan is het tijd voor een breinfeestje. Zolang de ‘rode lamp’ van een collega brandt, mag die no nay never gestoord worden. Zo kan iedereen geconcentreerd werken en zijn creativiteit de vrije loop laten.

Een plaatsje op de bank
Belangrijk in het ontwerp van een landschapskantoor: plekken creëren waar uw medewerkers even hun ding kunnen doen. Anders gezegd, hen de mogelijkheid bieden om even het speelveld te verlaten en plaats te nemen op de bank om tot rust te komen, telefoontjes te doen, na te denken, of efficiënt – en dus zonder smartphone – te vergaderen of te overleggen met klanten.

Een eigen huis
Wilt u het beste van twee werelden? Dan gaat u voor een landschapskantoor waarin iedereen toch zijn eigen creatieve werkplek heeft. In ons landschapskantoor bijvoorbeeld, heeft iedereen zijn eigen huisje. Zonder dat we daarbij raken aan de grote meerwaarde van een landschapskantoor: elkaar zien. Kijken naar anderen verhoogt de teamgeest, werkt inspirerend en stimuleert de creativiteit. En het verhoogt natuurlijk ook de productiviteit, want rustig met de vingers draaien, is heel wat moeilijker als anderen erop zitten te kijken. En nee, we spreken niet uit ervaring. 

Niets moet
Een landschapskantoor heeft dus zeker zijn voordelen. Maar zoals altijd geldt ook hier het ‘alles mag, niets moet’-principe. Wilt u een bepaalde medewerker uit het landschapskantoor halen? Doe dat dan gerust. Niet iedereen moét in dezelfde ruimte zitten en elkaar kunnen zien en horen om efficiënt en productief te werken.

Wilt u een landschapskantoor inrichten als creatieve werkplek? Neem dan gerust contact met ons op voor een bijzonder ontwerp.
Sluiten

Hét voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy