vorige
volgende

Een voetbalquiz zonder te veel 'voetbal' in het decor

In aanloop naar het EK 2020 werd de voorzet gegeven voor een nieuwe voetbalquiz van SBS: Match van de waarheid. Omwille van een bepaald virus dat de ronde deed, werd dat ontwerp pas 1 jaar later ook werkelijkheid. Met voorsprong ons langste traject ooit (meestal is dit op een paar weken gepiept)! Je kan dus gerust zeggen dat onze decors tijdloos zijn. ­čśë Ontdek alles over onze aanpak hieronder.

"Geen goalen, ballen, pleinen a.u.b."

De quiz stond helemaal in het teken van koning voetbal. Het decor moest dat dus ook uitstralen, maar zonder terug te vallen op té voor de hand liggende zaken zoals een goal, ballen, een voetbalplein... Dat soort decors zijn al genoeg op de buis verschenen. We vertaalden 'voetbal' dus op een andere, subtielere manier.

Daarvoor baseerden we ons op de omgeving waarin het spelletje gespeeld wordt. Een stadion, een stadspleintje, de speelplaats van een lagere school ... Beton en gras zijn daar de gemeenschappelijke factoren en dus kregen beide een prominente rol in het decor.

De halve bal vormt het geheel

Op een voetbalveld gaat het er al eens wat ruwer aan toe. Dit werd vertaald in de old school desks waar de kandidaten plaatsnemen. Ook de analoge scorebordjes zorgen ervoor dat het niet te 'afgelikt' overkomt. Overkoepelend gebruikten we de kenmerkende vormen van de bal om alles samen te brengen.

De halve bal zorg voor een prachtig afstandss(c)hot en staat tegelijk niet in de weg voor een close-up. Oh jawel, daar is over nagedacht! Één van de belangrijkste zaken van een tv-decor zijn natuurlijk de camerastandpunten en bewegingen. Hier houden we dus ten allen tijde rekening mee tijdens het ontwerpen.

Ook lichtdesign is zo'n belangrijke factor in TV-land. Iets waarvoor we maar al te graag een team vormen met ICP Belgium.

Zelf eens een één-tweetje opzetten om te sparren over jouw decor?

Contacteer ons

Sluiten

H├ęt voordeel van onze cookies?
Geen kruimels tussen je toetsenbord! En een betere surfervaring voor jou.
Meer informatie? Die vind je in onze cookie policy